ÁSZF

Vásárlási feltételek

Kérünk, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve.

Kínálatunkban rádió távirányítású modellek, makettek, 3D Puzzle, technikai játékok és ezek kiegészítőit találod meg. Ezen termékek megvásárolhatók szaküzleteinkben, illetve a webáruházon keresztül megrendelhetőek, ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy az szaküzletek és a webáruház árai eltérőek legyenek. Az internetes árak csak és kizárólag a webáruházban leadott megrendelésekre érvényesek.

Az oldalon található termékek böngészéséhez nem szükséges regisztráció. Vásárlás csak regisztráció után lehetséges

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Te tehát azt az árat fizeted amelyet megrendeléskor látsz az oldalon. Az akciós árak minden esetben a készlet erejéig, vagy visszavonásig érvényesek. Annak ellenére, hogy mindent elkövetünk, hogy a termékeinkről a megfelelő információkat tüntessük fel oldalunkon, sajnálatos módon előfordulhatnak hibák. Így abban az esetben, ha bizonyosságot szeretnél kapni színről, méretről, vagy egyéb paraméterről, kérünk hívd az ügyfélszolgálatot, ahol készséggel segítünk. Ez kiemelten fontos lehet egy motor, gumi vagy akkumulátor mérete esetén. Az elírásokból eredő problémákért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékekről a képek csupán információs célt szolgáló illusztrációk, nem képezik a szerződés alapját.

A webáruházunk nem mutat készletet, a megrendelés beérkezését visszaigazoljuk. Készlettel kapcsolatban telefonon is érdeklődhetsz ügyfélszolgálatunkon. Ha a rendelt termék megtalálható a raktárunkban, akkor a szállítási folyamat azonnal elkezdődik és a visszaigazolás után kb. 24-48 órán belül meg is érkezik. A raktáron nem lévő termékek a lehető leggyorsabban jutnak el a vásárlóhoz, tartós hiány esetén kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot, és helyettesítő terméket ajánlanak.

Szállítási költségek
Ha a vásárlás összege eléri a bruttó 30 000 Ft összértéket, akkor a szállítás költségét teljes mértékben mi álljuk, 30 000 Ft vásárlás alatt a szállítási költség a vevőt terheli, amely 1.500 Ft-al növeli meg a rendelés összegét. Átutalás esetén ez az összeg 1.000 Ft.  Amíg a számlát e-mailban nem küldjük el addig ne utalj! Utalásnál a számlaszámot a megjegyzésben fel kell tüntetni! A szállítási díj magyarországi cím esetén érvényes.

Személyes átvétel
A megrendelt termékeket előzetes egyeztetés esetén szaküzleteinkben is átveheted. Itt lehetőség van a megrendelt termékeket megnézni, valamint az itt átvett termékeket szállítási költség sem terheli. Tájékoztatunk azonban, hogy a megrendelt terméket 5 napig tartjuk fenn.

További információk: Gyakran ismételt kérdések-ben


Távszerződés
A szerződés tárgya a Modellezz.hu internetes áruházában található valamennyi árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg.

A megrendelés elküldésével és annak a Modellezz.hu e-mail által történő visszaigazolásával a 17/1999.(II.5) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a RC Radio Control Toys Kft. (1174 Budapest, Ősrepülő u. 5/B. (Adószám: 24942476-2-42), mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

A Szállító köteles utánvéttel vagy futárszolgálat útján a Vevő által a Megrendelőlapon kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.
Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szállító által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat - mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza - készpénzben a kézbesítő részére kifizetni.
A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást telefonon jelezheti a +36-70-341-0204 telefonszámon.
Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Pesti Központi Bíróság illetékességét kötik ki. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.
A honlap használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a Modellezz.hu nem iktatja. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi

Fogyasztói kifogások kezelése
A vásárló kifogásaival, panaszaival az alábbi helyekre fordulhat:
1. Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Jegyzője
2. Pest megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
3. Pest Megyei Békéltető Testület

Adatkezelés
RC Radio Control Toys Kft. (1174 Budapest, Ősrepülő u. 5/B., mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi jogi tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásával, a webáruház működtetésével kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek.

Jelen tájékoztató hatálya Szolgáltató weblapjain (http://www.modellezz.hu) és aldomainjein történő adatkezelésre terjed ki. Jelen adatvédelmi tájékoztató folyamatosan elérhető a következő weboldalról:  http://modellezz.hu/adatkezeles

Az adatvédelmi tájékoztató módosításai a fenti honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.


Az elállás joga

Utánvéttel történő vásárlás esetén Ön a szerződéstől, azaz az áru vásárlásától, 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a 17/1999 Kormány rendelet értelmében. Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Amennyiben a termék, annak kellékei és csomagolása is hiánytalan és sérülésmentes, de valamilyen oknál fogva mégsem felel meg az igényeknek, különösebb indoklás nélkül visszaküldheti.

Használt modellt nem áll módunkba visszavenni.

A termék és csomagolásának hiánytalanságát és sérülésmentességét a Szállító megvizsgálja, ezért utánvéttel visszaküldött termékeket nem áll módunkban átvenni. A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A megvásárolt, hiánytalanul és sérülésmentesen visszajuttatott termék vételárát (a kiszállítás díja nem értendő ide) az elállást követő 30 napon belül térítjük meg.

Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a Vásárló viseli. Ezenfelül egyéb költség nem terheli

Az elállási jog nem gyakorolható, ha a terméket személyesen vetted át szaküzletünkben, vagy a modellt használatba vetted. A törvény további részletei megtekintése itt. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi

Garancia
A távirányítású modellek, nem tartoznak a tartós fogyasztási cikkek közé, ezért a garancia is eltérő. Garanciát adunk minden termékre (kivétel modellek) az átadástól számított 6 hónapig, kivéve ha a gyártó ennél hosszabb idejű garanciával hozza forgalomba termékét Magyarországon. Termékeink esetében a számla egyben jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk. Minden termék mellé a gyártó/nagykereskedő által biztosított termékinformációs anyagot szállítjuk. Garanciát csak rendeltetésszerű használat esetén (azon termékeknél, melynél a rendeltetésszerű használat feltételezhető) tudunk elfogadni a jogszabályoknak megfelelő feltételek alapján. Ilyen termékek pl: akkumulátortöltő, távirányító, szabályzó stb. A külföldi garanciális termékek meghibásodása esetén az árut minden esetben a gyártó cégnek küldjük bevizsgálásra, hogy megállapítsa a hiba, vagy a meghibásodás okát. Ha a gyártó megállapítja, hogy a terméket nem rendeltetésszerűen használták vagy megbontották, akkor a gyártó szerviz költségeit a vevőnek kell megfizetnie. A garanciát minden esetben a hivatalos magyarországi forgalmazó bírálja el.  

Ön itt van: Home ÁSZF