Hihetetlen segítség, hihetetlen tudatosság

Manapság egyre inkább a saját bőrünkön érezzük azt, hogy mennyire nem figyeltek oda elődjeink és azt kell mondanom, hogy sajnos mi magunk sem a környezetünkre, arra, hogy a szemét feldolgozható formában és mértékben lepje el a földet. Egyre nagyobb problémákat okoz a háztartási hulladékok kezelése is, hát még gondoljunk csak bele abba, hogy éttermek, intézményi konyhák mekkora mennyiségű szemetet ontanak a világra. Ennek egy részére már – már a háztartások is figyelmet fordítanak, hiszen a műanyag és a papír újra feldolgozása szinte már majd minden háztartás számára elérhető, de mi a helyzet az étkezési hulladékkal?

Nálunk például nagyon sokáig egyáltalán nem volt lehetőség és figyelem sem a használt sütőolaj újrahasznosítására, és olyan formában történő feldolgozására, ami kíméli és a lehető legnagyobb mértékben megvédi a környezetet. Hihetetlen nagy károkat tud ugyanis okozni a természetben a szemetesbe dobott vagy akár a csatornába locsolt elhasznált sütőolaj hulladék.

Még a mai napig is kevesen foglalkoznak ezzel a kérdéssel, de hála a jó égnek most egy olyan terjedési hullám figyelhető meg a témakörön belül, ami már nem csak az intézményi formában működő éttermeket és konyhákat veszi célkeresztbe, hanem a háztartásokat is. Egyre több helyen, egyre könnyebb formában és egyszerűbb módon nyílik lehetőség a használt olaj leadására és így az olyan fajta feldolgozására, ami megvédi a környezetet annak káros hatásaitól. Remélem ez a tendencia csak erősödni fog, és egy hihetetlen tudatosság veszi kezdetét ezen a téren is, mert nagyon fontos a jövő környezete számára.